Ugnssteka korvar på en tomat- och paprikabädd

Ugnstekta korvar på tomat- och paprikabädd
Ugnssteka korvar på en tomat- och paprikabädd – en vardagsmiddag som alltid funkar när det är bråttom!
Annons

Ugnstekta korvar på tomat- och paprikabädd

Ugnssteka korvar på en tomat- och paprikabädd

4 portioner
2 röda paprikor
2 vitlöksklyftor
1 purjolök
1 kruka basilika
1 burk krossade tomater, 400 g
250 g körsbärstomater
1 msk balsamvinäger
400 g smala korvar, gärna med lite rökig smak
salt och peppar
Tillbehör
bröd, gärna surdegsbröd

Annons

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225°.
2. Skölj, kärna ur och strimla paprikorna. Skala och finhacka vitlöken. Ansa, skölj och strimla purjolöken. Strimla basilikan (spara några hela blad till garnering).
3. Lägg paprika, vitlök, purjolök och basilika i en smord ugnsform.
4. Blanda krossade tomater och vinäger, och häll i formen. Lägg på delade körsbärstomater, och lägg korvarna ovanpå. Tillaga i ugnen, ca 30 minuter.
5. Vid servering: Garnera med basilika och servera med bröd.

Recept: Janet Gustavsson
Foto: Anders Norrsell

Läs också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons