Valnötsbrownies med saffransglasyr i långpanna recept

Valnötsbrownies med saffransglasyr i långpanna recept
Lättbakat och smarrigt till glöggminglet! Så här gör du valnötsbrownies med saffransglasyr i långpanna.
Annons
Lättbakade valnötsbrownies med saffransglasyr
Ett drömrecept på mjuksega lättbakade brownies. Rör ihop smeten i en skål, häll upp och grädda! Foto: Pontus Ferneman

Recept valnötsbrownies med saffransglasyr

50 minibitar

250 g choklad, gärna hälften ljus, hälften mörk
100 g smör, mjukt
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
1 äggula
1½ dl vetemjöl
100 g valnötter

Annons

Saffransglasyr
200 g färskost, t ex philadelphia
2 dl florsocker
1 tsk rivet apelsinskal
1 msk färskpressad apelsin
1/2 g saffran

Garnering
ca 25 hela valnötter

Ugn 150°

 

Så här gör du valnötsbrownies med saffransglasyr

1. Hacka chokladen och tärna smöret. Mät upp choklad och smör i en skål. Smält i mikrougn eller över vattenbad. Rör till en jämn smet.

2. Vispa ner sockret och vaniljsockret. Tillsätt äggen, ett i taget, och äggulan. Vispa ordentligt mellan varje. Rör ner mjölet och blanda försiktigt till en jämn smet.

Annons

3. Hacka valnötterna grovt och vänd ner i smeten.

4. Häll smeten i en väl smord form, ca 20×25 cm. Grädda i nedre delen av ugnen 30–40 min. Kakan kan vara lite smetig i mitten. Låt svalna helt. Förvara i kylen.

5. Saffransglasyr: Mät upp alla ingredienser i en bunke. Vispa till en fluffig smet, ca 2 min med elvisp. Bred ut glasyren över kakan. Låt stå svalt tills den ska skäras upp.

6. Skär upp kakan i rutor. Garnera med en bit valnöt på varje.

 

Läs också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons