Lättlagat: Varm smörgåstårta med köttfärs

Varm smörgåstårta
Varm smörgåstårta är både gott och festligt – och dessutom lätt att göra! Förbered gärna färssåsen, sedan är det bara att lägga ihop och gratinera vid servering.
Annons
Varm smörgåstårta
Varm smörgåstårta – vår nya fredagsfavorit! Foto: Eva Hildèn Smith

Recept varm smörgåstårta med italienska smaker

4 port
100 g skivad salami
10 bitar soltorkade tomater i olja
1 dl svarta oliver utan kärnor
250 g Njalla tunnbröd eller 8 medelstora tortillabröd
150 g pesto genovese
150–200 g riven mozzarellaost

Annons

Färsröra
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
500 g köttfärs
1 msk olivolja till stekning
4 msk tomatpuré
400 g passerade tomater
1 msk torkad basilika el 1 dl hackade färska blad
salt och peppar

Garnering
skivad salami
färsk basilika
oliver
små tomater

Annons

Ugn 225°

 

Gör så här

1.  Färsröra: Skala och hacka lök och vitlök. Stek köttfärsen i olja tillsammans med löken i en stekpanna. Tillsätt tomatpuré, passerade tomater och basilika. Salta och peppra. Sjud köttfärsröran 5 min.

2. Halvera salamiskivorna, de soltorkade tomaterna och även oliverna.

3. Lägg ett bröd på ett ugnsfat och bred på pesto och strö ut ost och köttfärsröra. Strö över salami, soltorkade tomater och oliver. Lägg på ett nytt bröd och fortsätt varva med fyllning tills alla bröd använts. Avsluta med köttfärsröra och riven ost.

4. Värm tårtan i ugnen ca 10 min, tills osten smält och tårtan är varm. Garnera med salami, basilika, oliver och tomater.

Annons

 

Läs mer:

recept-varm-smorgastarta-puff

Mer recept och inspiration från allas.se:

Tävla med Maud!

ANNONS

Tävla med Maud Onnermark!

Läs mer och tävla här!

Dela på:

Annons