Bjud på läcker blomkåls- och sötpotatisgryta

Gryta med blomkål och sötpotatis
Har du testat att kombinera blomkål och sötpotatis tidigare? Om inte så är det hög tid för det blir jättegott, och tillsammans med ingefära, kokos och lime blir det en riktig höjdargryta!
Annons
Gryta med blomkål och sötpotatis
Härlig vegetarisk gryta som smaksätts med kokos, lime och koriander. Foto: Anders Norrsell

Recept grönsaksgryta med blomkål och sötpotatis

4 port

1 blomkålshuvud
500 g sötpotatis
1 purjolök
3 msk riven färsk ingefära
8 dl kokosmjölk (2 burkar)
1 tsk kummin
60 g färsk spenat
1 lime
salt och peppar

Annons

Tillbehör
3 dl ris el couscous (okokt mått)
rivet skal av 1 lime
½ dl koriander el persilja

Gör så här

1. Skär blomkålen i buketter, skala sötpotatisen och tärna grovt. Ansa purjolöken och skär i slantar.

2. Lägg blomkål, sötpotatis, purjolök och ingefära i en stor gryta och häll över kokosmjölk. Krydda med kummin och koka sakta tills allt är mjukt men det fortfarande har lite tuggmotstånd kvar.

3. Lägg i spenaten och smaka av med limesaft, salt och peppar.

4. Tillbehör: Koka riset enl anv på förp. Blanda riset med limeskal och hackad koriander.

 

Läs mer:

 

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons