Saffransdoftande rotfruktsgryta

Vegetarisk rotfruktsgryta
Härlig vegetarisk gryta med linser, rotfrukter och grönsaker. Baguetter eller surdegsbröd passar bra som tillbehör.
Annons
Vegetarisk rotfruktsgryta
Granatäppelkärnorna glimmar likt juveler på toppen av denna härliga vegogryta. Foto: Erik Karlsson

Recept vegetarisk rotfruktsgryta med saffran

4 port
1 stor purjolök
2 vitlöksklyftor
1 tsk hackad chili
1 msk rapsolja
2 morötter
3 kvistar stjälkselleri
400 g rotselleri
2 dl grönsaksbuljong (1 tärning)
½ tsk spiskummin
0,5 g saffran (1 kuvert)
300 g blomkål i små buketter
2 dl pärlcouscous el bulgur
100 g torkade aprikoser

Annons

Garnering
1/2 granatäpple
3 msk hackad persilja

 

Gör så här

1. Ansa och skölj purjolöken. Skär den i slantar. Finhacka vitlöken.

2. Låt purjolök, vitlök och chili bli lite glansigt i oljan i en tjockbottnad kastrull.

3. Skala och skär morötterna i stora bitar. Skär selleristjälkarna i små bitar. Skala och tärna rotsellerin. Tillsätt morötter, stjälkselleri och rotselleri i kastrullen. Tillsätt buljong, spiskummin, saffran, blomkål, pärlcouscous och delade aprikoser. Låt sakta koka 15 min.

4.  Garnering: Gröp ur granatäppelkärnorna. Strö dem och hackad persilja över grytan vid serveringen.

 

Läs mer:

Gryta med blomkål och sötpotatis

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons