Smörstekt toast med krämig röra

vegetarisk toast
Här bjuder vi på en vegetarisk variant av toast Skagen, minst lika god som originalet!
Annons
vegetarisk toast
Läcker förrättsmacka med rom och rödlök på toppen. Foto: Pontus Ferneman

Recept vegetarisk toast med tångrom

4 port
4 skivor vitt toastbröd
1 msk smör till stekning

Krämig röra
4 små morötter
3 msk majonnäs
3 msk crème fraiche
3 msk hackad dill
½ citron, rivet skal
salt och peppar

Annons

Garnering
späda salladsblad
100 g tångrom
2 msk finhackad rödlök
dillkvistar
½ citron, skivor

Gör så här

1. Krämig röra: Skrapa morötterna och skär dem i centimeterlånga bitar. Koka dem knappt mjuka i lite lättsaltat vatten. Låt rinna av och svalna helt. Blanda majonnäs, crème fraiche, dill och citronskal i en skål. Vänd ner morötterna och smaka av med salt och peppar. Låt gärna stå en stund före servering.

2. Skär bort kanterna på brödet. Pensla med smör på bägge sidor och stek skivorna gyllene.

3. Lägg salladsblad på bröden, fördela röran på de stekta bröden och toppa med en rejäl sked rom. Strö över hackad rödlök, pynta med dill och citron. Servera direkt!

 

Läs mer:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons