Kalasgoda kolaknyten med hallon

Kolaknyten med hallon
Inget är så gott som nybakade bullar som fortfarande är lite ljumma, har de dessutom en härlig fyllning blir de helt oemotståndliga! Testa dessa söta knyten med ljuvlig kola- och 
hallongömma!
Annons
Kolaknyten med hallon
Mmm, vad gott med nygräddade vetebullar som fylls med kola och hallon!

Recept vetebullar med kola- och hallonfyllning

42 st

ca 12 dl vetemjöl
250 g smör
50 g jäst
3½ dl mjölk, kall
½ dl strösocker
½ tsk salt

Fyllning
kolasås, på tub
100–150 g hallon

Pensling & garnering
ägg
ca 100 g smält choklad

Annons

Ugn 250°

Gör så här

1. Häll det mesta av mjölet i en bunke. Spara lite till utbakningen. Finfördela smöret i mjölet med fingertopparna. Rör ut jästen i mjölken. Tillsätt det tillsammans med sockret och saltet i bunken. Arbeta samman till en deg. Låt jäsa under bakduk ca 1 tim.

2. Kavla ut degen till en rektangel, ca 50×40 cm. Skär i 42 fyrkanter.

3. Fyllning: Häll på lite kolasås och fördela några hallon på varje ruta. Vik och nyp samman till knyten. Lägg i formar. Låt jäsa under bakduk, ca 40 min.

4. Pensla bullarna med lätt uppvispat ägg.

5. Grädda i mitten av ugnen, ca 8 min. Garnera med smält choklad före servering.

 

Läs mer:

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons