Lyxig wienernougat

wienernougat
Så lätt det är att göra sin egen wienernougat! Choklad, nougat, nötter och mandel är det enda som behövs för att göra vinterns godaste julgodis.
Annons

wienernougat

ca 30 bitar

200 g mjölkchoklad
250 g nougat
25 g pistaschnötter
100 g rostade mandelspån

 

Gör så här:

1. Hacka chokladen. Smält nougaten över vattenbad. Ta från värmen. Låt chokladen smälta i nougaten. Rör samman till en slät smet. Hacka pistaschnötterna fint.

Annons

2. Klä en form, ca 15×15 cm, med bakpapper. Varva smeten med mandel och pistaschnötter i formen. Låt stelna.

3. Skär i bitar, storlek efter smak. Vira gärna in i silkespapper.

Tips! Om nougaten är glutenfri så får du här ett gott glutenfritt julgodis.

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman

Läs mer:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons