Wokad rödkål med nudlar och jordnötter recept

Nudelwok med nötter
Härlig wok med nudlar, jordnötter, rödkål och salladslök. Ringla över teriyakisås och njut!
Annons
Nudelwok med nötter
Härlig vegetarisk wokrätt som går bra att förbereda. Foto: Pontus Ferneman

Recept wokad rödkål med nudlar och jordnötter

4 portioner
300 g rödkål (1 klyfta)
4 morötter
100 g grönkål
1 knippe salladslök
250 g nudlar el 200 g bönpastaspagetti
1 msk neutral olja
½ cm ingefära, hackad
½ flaska teriyaki- & sesamolja (Santa Maria)
1 tsk chiliflakes

Annons

Topping
1 dl hackade jordnötter
färsk koriander
1 lime

 

Så här gör du wokad rödkål med nudlar och jordnötter 

1. Ansa och strimla rödkålen tunt och fint, gärna med en mandolin. Osthyvel går också bra men tar lite längre tid. Skala och skiva morötterna i tunna, sneda skivor. Skölj, torka, ansa och skär grönkålen grovt. Ansa och skiva salladslöken.

2. Koka nudlarna enl anvisn på förp.

3. Hetta upp oljan i en wokpanna eller stor stekpanna. Lägg ner rödkål och morötter. Låt steka under omrörning 2–3 min. Tillsätt grönkål, salladslök och inge- fära. Rör om och tillsätt nudlar, teriyaki- och sesamolja och chiliflakes. Rör om väl och låt allt bli varmt.

4. Topping: Servera direkt med jordnötter, korianderblad och limeklyftor.

Wokad biff med grönsaker

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons