Röd thaicurrygryta med kyckling och paprika

Röd thaicurrygryta med kyckling och paprika
Kyckling, paprika, curry, ingefära, kokosmjölk och koriander – allt gott i en och samma gryta!
Annons

Röd thaicurrygryta med kyckling och paprika

Röd thaicurrygryta med kyckling och paprika

4 personer
600 g kycklingbröstfilé utan skinn
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
2 salladslökar
½ röd paprika
½ gul eller orange paprika
100 g haricots verts
250 g broccoli
neutral olja till stekning
1 msk hackad färsk ingefära
5 tsk röd currypasta
400 ml kokosmjölk
2 dl vatten
1 tsk strösocker
1 kycklingbuljongtärning
1 tsk fisksås
1 dl kokosgrädde
2 msk pressad limesaft
Garnering:
färsk koriander
limeklyftor
Tillbehör:
ris, gärna jasminris

Annons

Gör så här:
1. Putsa kycklingen och skär i bitar som är ca 3×3 cm.
2. Skala och finhacka lök och vitlök. Ansa och skär salladslöken i bitar som är 3 cm. Kärna ur och strimla paprikorna. Ansa och strimla bönorna. Dela broccolin i mindre buketter.
3. Fräs kycklingen runt om i omgångar i en stekpanna med olja.
4. Fräs vitlök, ingefära och currypasta blankt i en gryta med olja. Lägg i lök, salladslök, paprika, bönor, broccoli, kokosmjölk, vatten, socker, buljongtärning och fisksås. Rör om och koka upp.
5. Lägg i kycklingen och låt det sjuda, 5–10 minuter.
6. Tillsätt kokosgrädde och limesaft. Smaka av.
7. Garnera med hackad koriander och servera med kokt ris.

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Prova också:

 

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons