Härlig rödkålssallad med apelsin och nötter – recept

Härlig rödkålssallad med apelsin och nötter – recept
Krispig rödkålssallad ger maten härlig fräschör. Skippa inte dressingen – den ger det lilla extra.
Annons
Pigga upprödkålen med apelsin och en god dressing.
Härlig rödkålssallad – suveränt tillbehör till både kött och fisk. Foto: Olof Abrahamsson

Rödkålssallad med apelsin och nötter – recept

8 port buffé
15 minuter

Ingredienser
1 klyfta rödkål
1/2 liten fänkål
65 g påse valfri blandsallad
1/2 huvud isbergssallad
2 apelsiner
ca 1/2 dl pekannötter
ev flytande honung

Annons

Dressing
1/2 dl citronolja
2 msk vit balsamvinäger
1 tsk chilimix (här från Kockens)
salt

Gör så här
1. Strimla rödkålen och fänkålen tunt, gärna med mandolin. Blanda med sallad och grovt skuren isbergssallad. Lägg allt på ett fat.
2. Skär skal och hinnor från apelsinerna. Skiva dem tunt och blanda i salladen eller lägg dem runt salladen.
3. Rosta pekannötterna i en torr panna. Ringla ev en aning honung över. Sötman ger en viss krispighet.
4. Blanda dressingen och smaka av med salt. Häll den över salladen precis innan servering.

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons