Rostad färskpotatis med sparris – lyxigt och läckert!

Rostad färskpotatis med sparris – lyxigt och läckert!
Lyxa till färskpotatisen! Ugnsrosta den i örtolja och lägg på läcker sparris. Toppa sedan med smakrik västerbottensost, stenbitsrom och smetana. Smarrigt är bara förnamnet!
Annons
Färskpotatis och sparris som rostats i örtolja och sedan toppats med stenbitsrom, rödlök och smetana. En härlig kombination och riktigt god sommarmat med nya spännande smaker.
Överraska med färskpotatis och sparris rostad i örtolja och garnerad med stenbitsrom och västerbottensost. Mums! Foto: Pontus Ferneman

Färskpotatis rostad med sparris

3– 4 port
Tid: 40 min

1 kg små skrubbade färskpotatisar

Örtolja:
1 knippe gräslök, dill, persilja – blandat el var för sig
1 dl valfri olja
salt, peppar

Garnering:
1 knippe grön sparris
100 –150 g riven västerbottensost
1 liten skivad rödlök
65–80 g stenbits- el löjrom
2 dl smetana el crème fraiche
gräslöksblommor

Gör så här

1. Skrubba potatisen och låt den torka. Lägg den på bakpappersklädd plåt.
2. Hacka gräslök, dill och persilja grovt. Lägg i mixer, tillsätt oljan under gång tills det blir en slätare mix. Krydda med salt och nymald peppar.
3. Häll hälften av örtoljan över potatisen, rör om så alla ytor täcks. Sätt in i ugnen på 225°, 15–20 min, vänd potatisen då och då.
4. Ta ut plåten, häll på resterande örtolja. Lägg på sparrisen. Strö över osten, blanda och sätt in ytterligare ca 10 min tills potatisen fått fin färg och mjuknat. Låt svalna något.
5. Lägg på rödlöksskivor och klicka över rom, smetana och gräslöksblommor. Servera knäckebröd och smör till.

Annons

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons