Lättfixat – rostad peppar kaka med brie – recept

Lättfixat – rostad peppar kaka med brie – recept
Baka mjuk pepparkaka och servera med brieost. Smaker som är goda var och en för sig men tillsammans blir något alldeles extra. Servera med fikon och ringla honung över.
Annons
Suveränt gott som en del av buffén. Rosta mjuk pepparkaka och servera med brieost, fikon och honung.
Hinner du inte baka kakan – köp färdig och fixa med osten. Klart på ett kick! Foto: Olof Abrahamsson

Rostad peppar kaka med brie – recept

10 stycken
1 timme (15 minuter med färdig pepparkaka)

Mjuk pepparkaka
100 g smör
2 ägg
2 dl socker
1 1/2 dl gräddfil
2 tsk kanel
1 1/2 tsk malen ingefära
1 tsk malen kryddnejlika
3 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat

Annons

Servering
ca 150 g brieost
2 färska fikon
ca 1/2 dl grovhackade valnötter

Garnering
1 litet knippe persilja
flytande honung

1. Sätt ugnen på 175°.
2. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i gräddfilen och smöret, kryddorna och mjölet blandat med bikarbonatet. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 1 1/2 lit stor.
3. Grädda i 45 min. Prova med sticka. Låt svalna. Obs! det blir kaka över.
4. Skär i skivor och rosta i en brödrost till lagom, något knaprig yta. Låt svalna på galler.
5. Lägg på brieost och fikonklyftor till servering. Garnera med persilja och ringla honung över.

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons