Rostade morötter med kryddig korv och dill

Rostade morötter med kryddig korv och dill
Har du testat att smaksätta morötterna med dill? Gör det – för de är riktigt bra smakkompisar!
Annons


Rostade morötter med kryddig korv och dill
4 portioner
500 g knipp-morötter
100 g färsk chorizo
2–3 msk smör
3 msk mandelspån
1 tsk flytande honung
2 msk finhackad dill
1 citron, rivet skal
flingsalt

Annons

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Skölj och ansa morötterna. Om det behövs skala dem, men helst inte. Är morötterna stora, dela eller kvarta dem på längden. Ta bort den grova blasten.
3. Ta bort fjälstret på den färska chorizokorven Smula korven till en färs.
4. Hetta upp smöret i en stekpanna som tål ugnsvärme. Bryn morötterna tills de fått lite yta. Tillsätt chorizon och bryn ett par minuter, så att allt får en yta. Tillaga mitt i ugnen, ca 15 minuter. Tillsätt mandelspån och honung efter ca 8 minuter.
5. Ta ut pannan rör om försiktigt. Tillsätt dill och citronskal. Salta.

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

 

 

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons