Rotfruktsgratäng med kräftor och dill

Rotfruktsgratäng med kräftor och dill
Halvera, dubblera eller frys in lunchlådor. Denna rotsaksgratäng passar för de flesta tillfällen!
Annons
Mättande rotfruktsgratäng med räkor, en komplett måltid!

Recept: Rotfruktsgratäng med kräftor & dill

Portioner: 4 pers
Tid: 50 min

  • 6 mjöliga potatisar
  • 2 morötter
  • 2–3 palsternackor
  • 2 msk fryst dill
  • 2 msk fryst persilja
  • 1½ dl vispgrädde
  • salt och peppar
  • 50 g riven ost

Kräfttopping

  • 1 burk kräftstjärtar, 400 g, avrunnen vikt 170 g
  • 2 nävar rucola
  • 2 msk fryst dill
  • 2 msk fryst persilja
  • 1 msk citronsaft

Så här lagar du rotfruktsgratäng med räkor och dill:

  1. Sätt ugnen på 200° varmluft, klä en avlång form med bakplåtspapper.
  2. Skala potatis, morötter och palsternacka och skiva tunt. Lägg i en bunke och tillsätt dill, persilja, grädde, salt och peppar. Blanda väl och fördela i formen. Strö över osten.
  3. Tillaga i mitten av ugnen i 40 minuter eller tills gratängen är mjuk och har fått fin gyllenbrun färg.
  4. Kräfttopping: Låt kräft- stjärtarna rinna av. Hacka rucolan grovt och blanda med kräftstjärtar, örter, citronsaft, salt och peppar.
  5. Toppa den färdiggräddade rotfruktsgratängen med kräftblandningen och servera.

Av Maja Rehwin
Bild: Christina Uhlin

Annons

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons