Rulltårtstårta

Rulltårtstårta
Vi bygger vår midsommartårta på höjden och toppar den fluffig grädde och jordgubbar!
Annons

Rulltårtstårta
8 personer
3 ägg
11/2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
3 msk kokande vatten
florsocker att sikta över
Fyllning:
ca 1 dl valfri sylt som är ganska fast
Garnering:
3–5 dl vispgrädde
jordgubbar
mynta, citronmeliss eller blommor

Annons

1. Sätt ugnen på 250°.
2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker, sikta ner det i äggsmeten. Tillsätt vatten och rör ihop.
3. Bred ut smeten i en långpanna med bakplåtspapper i botten. Grädda mitt i ugnen, ca 5 minuter. Strö socker över kakan och vänd upp kakan på ett bakplåtspapper. Dra av gräddningspapperet.
4. Fyllning: Bred ut sylten på kakan. Rulla ihop rulltårtan från långsidan. Sikta över florsocker.
5. Vid servering: Skär rulltårtan i bitar och stapla bitarna på ett uppläggningsfat. Spritsa med tyll ut vispgrädde på några av bitarna. Garnera tårtan med jordgubbar. Servera resterande vispgrädde i en skål bredvid.

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

 

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons