Lammgryta med orientaliska kryddor

Lammgryta med orientaliska kryddor
Spiskummin, kardemumma och kanel sätter smaken på denna långkokta lammgryta med inspiration från Mellanöstern. Toppa med aprikoser och mandel.
Annons

lammgryta

Lammgryta med orientaliska kryddor

4 personer

700 g grytbitar av lamm
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
2 tsk kanel
2 tsk spiskummin
2 tsk kardemumma
1 dl tomatpuré
1 köttbuljongtärning
4 dl vatten
ca 14 torkade aprikoser
4 portioner ris
3 msk hackade sötmandlar

Annons

Bryn grytbitarna på hög värme i lite smör, så att de får lite färg.
Skala och skär lök och vitlök. Tillsätt till köttet tillsammans med kanel, spiskummin, kardemumma och tomatpuré. Smula över buljongtärningen, häll över vattnet och hälften av de hackade och torkade aprikoserna. Lägg på lock och låt puttra ca 2 timmar. Smaka av med salt och peppar.
Koka riset. Servera med nykokt ris, hackade aprikoser och mandelhack.

Recept: Johanna Mellberg
Foto: Lena Tell 

 

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons