Så gör du chokladdekorationer – recept

Så gör du chokladdekorationer – recept
Flärpar i fjäderlika mönster är en stor trend inom bakning just nu. Det ger ett fräckt och modernt intryck på tårtor och bakelse. Här visar vi fyra enkla steg hur du gör dina egna chokladdekorationer.
Annons
Sä här enkelt gör du egna chokladdekorationer till bakelser och tårtor.
Så här gör du egna chokladflärpar. Foto: Olof Abrahamsson

Chokladdekorationer – recept

30 minuter

Detta behöver du:
ca 125 g vit eller mörk choklad
hushållsfärg i olika kulörer
ev guld- eller silverpulver
bakplåtspapper
tejp, penslar

1. Ta fram ingredienser. Tejpa fast bakplåtspappret på bord, bricka eller plåt.
2. Smält chokladen enligt anvisning på förpackningen. Låt den vita chokladen svalna något, innan färgen tillsätts droppvis under försiktig omrörning till önskad kulör.
3. Droppa teskedstora klickar på bakplåtspappret.
4. Dra ut penseln med lätt hand till flärpar. Strö eventuellt över guld- eller silverpulver innan flärparna stelnat. Låt stelna i kyl. Lossa från pappret. Garnera tårtor och bakverk.

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons