Mjuk saffranskaka med kokos recept

Saffranskaka med kokos
Leila Lindholms recept på klassisk saffranskaka med kokos som är gudomligt saftig och lättbakad! Receptet kommer från boken Sweet Christmas och du hittar det här.
Annons

Den här artikeln innehåller affiliatelänkar till återförsäljare. Samtliga produkter är valda av redaktionen. Läs mer om hur affiliatelänkar fungerar här.

Saffranskaka med kokos
Leila Lindholms saffranskaka med kokos. Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Recept mjuk saffranskaka med kokos

1 kaka

3 ekologiska ägg
2 1⁄2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 påse (1⁄2 g) saffran
1 dl mjölk, 3 %
1 msk ljus rom
3 1⁄2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
smör och kokosflingor till formen
florsocker till pudring av kakan

Annons

Ugn 175°

 

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175°.

2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.

3. Smält smöret tillsammans med saffranet. Rör i mjölk och rom, blanda det med äggsmeten.

4. Blanda mjöl, bakpulver och salt. Vänd ner det i smeten.

5. Smörj och bröa en form med kokosflingor. Häll smeten i formen.

6. Grädda kakan i mitten av ugnen 25–30 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.

7. Låt kakan svalna något och stjälp sedan upp den på en tallrik eller ett brödgaller. Pudra över florsocker vid servering.

 

Recept av Leila Lindholm och foto av Wolfgang Kleinschmidt ur boken Sweet Christmas (reklamlänk via Apprl) .

 

Läs också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons