Saffranskaka med korinter i långpanna

Saffranskaka i långpanna
Med en saffranskaka i ugnen sprider sig härliga dofter från köket! Baka denna ljuvliga långpannekaka med korinter, kokos och pärlsocker – så 
underbart god till kaffe eller te!
Annons
Saffranskaka i långpanna
Saffran och korinter hör julen till! Foto: Pontus Ferneman

Saffranskaka i långpanna

ca 40 bitar

175 g smör, mjukt
3 dl strösocker
1 g saffran (2 kuvert)
rivet skal av 1 citron
3 ägg
5 dl vetemjöl
3 dl kokosflingor
1 msk bakpulver
150 g korinter
3½ dl gräddfil
ca ½ dl pärlsocker

Annons

Ugn 175°

 

Gör så här

1. Vispa smör och socker poröst. Rör ner saffran och citronskal. Tillsätt därefter äggen, ett i taget, under fortsatt vispning.

2. Blanda mjöl, kokos, bakpulver och korinter. Vänd ner det i smeten växelvis med gräddfilen.

3. Bred ut smeten i en långpanna, ca 25×35 cm, med bakplåtspapper. Strö på pärlsocker.

4. Grädda kakan mitt i ugnen, ca 35 min. Skär upp i rutor när kakan svalnat.

 

Läs mer:

Saffranskaka med vit choklad

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons