Saftig kardemummakaka med rabarber

Annons
Saftigt god mjuk kaka med rabarber.
Saftigt god mjuk kaka med rabarber.

 

Nybakat med vårsmak

10 bitar
Tid: 1 tim

75 g margarin eller smör
1 1/2 dl mjölk
3 ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker

Topping:
200 g rabarber
1/2 msk potatismjöl
1/2 dl strösocker
1 msk kardemummakärnor

Annons

1. Smält matfettet i en kastrull. Tillsätt mjölken och låt det svalna något.

Annons

2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke och tillsätt det tillsammans med det smälta fettet till äggblandningen.

3. Skiva rabarbern tunt och blanda skivorna med potatismjöl och socker i en skål.

4. Stöt kardemummakärnorna i en mortel. Blanda dem med rabarbern.

5. Häll sockerkakssmeten i en smord sockerkaksform, 21 cm i diam. Strö rabarberblandningen ovanpå. Grädda i nedre delen av ugnen i 175° ca 40 min.

6. Låt kakan vila något. Vänd upp den på sockrat bakplåtspapper. Låt svalna och skär i bitar.

Av Kristina Eriksson
Foto: Annika Broman

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons