Saftig mandelkaka med lingon

Saftig mandelkaka med lingon
Skogens röda guld ger karaktär till den här saftiga mandelkakan. Lingonens vackra färg gör dessutom kakan till en riktig ögonfröjd!
Annons
Mandelkaka med lingon uppskuren på en skärbräda.
Lingon och mandel – smaker som trivs ihop. Foto: Olof Abrahamsson

Recept Saftig mandelkaka med lingon

8–10 bitar
45 min

Ingredienser:
1 dl hel mandel
1 citron
100 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 1/2 dl mandelmjöl
1 1/2 dl lingon

Gör så här:

1. Smöra och bröa en bakform, ca 24 cm i diam. Sätt i kyl för att stelna.

Annons

2. Hacka mandeln grovt. Skrubba citronen i hett vatten.

3. Rör smör, socker och vaniljsocker poröst. Rör ner ett ägg i taget och tillsätt fint rivet citronskal.

4. Blanda vetemjöl med bakpulver och sikta ner i smeten under omrörning. Vänd ner mandelmjöl och mandelhack. Blanda varsamt ner lingonen, spara några att toppa kakan med.

5. Häll smeten i formen och grädda kakan i 175° i ca 30 min, prova med sticka.

Extra gott med riven mandelmassa och plommon.

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons