Salamifylld kalkonfilé med ramslökssås

Salamifylld kalkonfilé med ramslökssås
Ge kalkonfilén extra smak med hjälp av kryddig salami!
Annons

8 bufféportioner
800 g kalkonfilé
100 g salami i skivor
2 tsk liquid smoke, kan uteslutas, ger rätten en lite rökig smak
salt, peppar
2 msk smör
Ramslökssås:
3 dl turkisk yoghurt
1 dl hackad ramslök, får du inte tag på ramslök kan du byta ut den mot 2 hackade salladslökar
1 vitlöksklyfta, pressad
30 g pinjekärnor
salt, peppar

Annons

1. Sätt ugnen på 125°.
2. Skär ett snitt i kalkonfiléerna och lägg i salamiskivor. Salta och peppra och pensla med liquid smoke. Stek filéerna runt om så att de får färg i en stekpanna med smör. Lägg över i ugnsform och tillaga i ugnen tills köttet är genomstekt, ca 25 minuter. Köttet ska ha en innertemperatur på 70°.
3. Ramslökssås: Mixa yoghurt, ramslök, pressad vitlök och pinjekärnor till en slät kräm. Smaka av med salt och peppar.

Av Janet Gustavsson
Foto: Anders Norrsell

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons