Sallad med lax och bönröra

Sallad med lax och bönröra
Snabblagad och mättande sallad med lax och bönröra.
Annons

4 personer

350 g rödkål
1/2 tsk flingsalt
2 avokado
400 g rökt lax
65 g babyspenat
125 g groddar/böngroddar
2 msk rapsolja (ej kallpressad)
1 1/2 msk japansk soja
1/2 msk pressad lime

Edamameröra:
250 g gröna sojabönor (utan skal)
1 vitlöksklyfta
1 dl olivolja
1-2 msk pressad lime
2 msk hackad färsk koriander
1 tsk örtsalt

Annons

1. Tina sojabönorna och lägg i en mixer tillsammans med en skalad vitlöksklyfta och mixa till mos. Tillsätt lime och tillsätt sedan oljan, lite i taget medan mixern är igång. Mixa till en krämig röra. Rör ner hackad koriander och smaka av med örtsalt.
2. Strimla rödkålen fint, gärna med osthyvel. Lägg den i en skål och strö över flingsalt. Krama kålen med saltet med händerna och låt stå i 10 minuter.
3.Tärna avokadon. Fördela grönsaker och lax vackert på tallrikar eller i skålar. Vispa ihop rapsolja, soja och lime och skeda dressingen över grönsakerna. Toppa med edamameröran.

Recept: Ylva Porsklev
Foto: Emma Eriksson

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons