Sallad med sparris och varmrökt lax

Sallad med varmrökt lax och sparris recept
Varmrökt lax 
i en fräsch sallad med sugar snaps, rädisor och sparris. Servera med en krämig dressing smak
satt med dill!
Annons

Sallad med varmrökt lax och sparris recept

Sallad med varmrökt lax och sparris – recept

4 personer

400 g varmrökt lax
800 g färskpotatis
1 knippe grön sparris
100 g sugar snaps
1 knippe rädisor
65 g babyspenat
Dressing:
100 g smör
2 äggulor
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk fransk senap
½ dl neutral olja
ca 4 msk färskriven pepparrot
2 msk finhackad dill
Garnering:
dill

Annons

1. Tvätta och koka potatisen. Häll av vattnet och låt potatisen ånga torr.
2. Ansa sparrisen och bryt av basen. Koka resten i lättsaltat vatten, ca 3 minuter. Skölj i kallt vatten och dela sparrisen i mindre bitar. Ansa sugar snapsen och koka dem i lättsaltat vatten, ca 1 minut. Skölj av i kallt vatten och dela i bitar.
3. Ansa, tvätta och dela rädisorna i mindre bitar.
4. Dressing: Smält smöret och låt bli brynt under omrörning. Vispa samman äggulor, vinäger och senap i en bunke. Tillsätt oljan i en tunn stråle under fortsatt vispning. Tillsätt det brynta smöret i en tunn stråle under konstant vispning; se till att bottensatsen inte kommer med. Smaka av med riven pepparrot och dill.
5. Blanda potatis, sparris, sugar snaps, rädisor och spenat. Lägg på laxen, delad i bitar. Klipp över lite dill och servera salladen tillsammans med dressingen.

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Prova också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons