Sandra Mastios köttbullar

Sandra Mastios köttbullar
Sandra Mastios köttbullar har en fyllig känsla av kikärtor och havregryn som knyter sig fint med nötfärsen.
Annons
Sandra Mastio med dottern och sina köttbullar
Sandra Mastio med dottern Valentina och sina köttbullar. Foto: IBL/ privat/ montage

Sandra Mastios köttbullar – recept

Cirka 35 bollar

1 mellanstor gul lök
1 stor klyfta vitlök
1 burk förkokta kikärtor (230g avrunnen)
0,75 dl havregryn
1 krm vitpeppar
1 krm muskotnöt
1 tsk salt
2 msk vatten
500g nötfärs
smör, olivolja, salt och peppar till stekning

Annons

Gör så här

1. Riv löken och vitlöken och stek mjukt på låg värme.
2. Mixa kikärtor, lök, havregryn, kryddor och vatten till en grov smet och låt den stå i cirka 10 min.
3. Blanda köttet och smeten och forma bollar om 25g styck.
4. Stek gyllenbruna på alla sidor på medelhög värme i rejält med smör och olivolja. Salta och peppra generöst under stekning.

Sandra Mastio är en svensk kock och vinnare av Sveriges Mästerkock i TV4 2015. Aktuell med tv-programmet Timjan tupp och tårta i SVT.

Läs också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons