Savojkåldolmar med blandfärs och dijon

Kåldolmar med ris och tomatsås.
Testa smakrika savojkåldolmar med blandfärs, dijonsenap och tomatsås!
Annons

Tallrik med kåldolmar, tomatsås och ris.

Savojkåldolmar med blandfärs och dijon

4 personer

1 savojkålshuvud
2 kokta kalla potatisar
300 g blandfärs
1 tsk dijonsenap
1 dl mjölk
1 tsk torkad oregano
1 tsk torkad timjan
1/2 tsk salt
2 msk ströbröd
2 msk riven ost
finhackad bladpersilja
Servering:
tomatsås, se recept
kokt ris

Annons

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Skär loss 12 blad från kålhuvudet och förväll i lättsaltat vatten, 5 minuter. Låt rinna av ordentligt.
3. Mosa potatisen. Blanda potatis, färs, senap, mjölk, örter och salt, och fördela på savokålsbladen. Rulla ihop till paket. Lägg över i en smord ugnsform.
4. Blanda ströbröd och ost, och strö över. Gratinera mitt i ugnen, 15–20 minuter.
5. Vid servering: Strö på persilja. Servera med tomtsås och ris.

Tomatsås

Fräs 1 gul hackad lök och 1 riven vitlöksklyfta glansigt i en kastrull med olivolja. Tillsätt 500 g krossade tomater, 1/2 buljongtärning och 1 dl svarta oliver. Låt småputtra,15 minuter. Rör ner 1/2 dl olivolja. Smaka av med salt.

Recept: Kristina Eriksson

Foto: Åsa Dahlgren

Prova också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons