Senapssill med två sorters senap

senapssill-med-hovmastarsas-recept
Godaste senapssillen gör du själv! Testa denna hovmästarsill med både dijonsenap och skånsk sötstark senap. Här får du ett enkelt recept på egen sill som du gör av 5-minuterssill. Sillen passar bra till högtider som jul, midsommar och påsk.
Annons
senapssill-med-hovmastarsas-recept
Senapssill med hovmästarsås – egen sill är enkelt att göra och smakar jättegott. Foto: Christina Uhlin

Senapssill med hovmästarsås – recept

• 4 pers • 20 min

1 förp 5-minuterssill, 420 g
1 dl sötstark senap, grovkornig
1 msk dijonsenap
3 msk ljust muscovadosocker
1–1½ msk vitvinsvinäger
1½ krm salt
1½ krm svartpeppar
1 dl rapsolja
½ dl finhackad dill

Annons

1. Häll av sillen, låt den rinna av ordentligt och skär den i mindre bitar. Låt torka på hushållspapper under tiden som du gör såsen.
2. Lägg alla ingredienser utom olja och dill i en skål, blanda väl och vispa sedan ner oljan för hand till en jämn och fin senapskräm. Vänd ner dillen på slutet. Smaka av såsen och vänd ner sillen. Låt stå ett dygn för bästa smak. Håller ca 5 dagar i kyl.

Tips! Gör gärna extra mycket av såsen och servera till gravad lax.

Läs också:

 

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:
Annons