Singoallakakor med smörkräm och sylt

singoallakakor
Hemgjorda singoallakakor är så mycket godare än den köpta varianten! Sötast på kakfatet och lättare att baka än du tror.
Annons

singoallakakor

Hembakta singoallakakor

25 kakor
175 g smör, kylskåpskallt och tärnat
5 dl vetemjöl
1 1/2 dl strösocker
1 äggula
1-2 tsk vatten (om det behövs)

Smörkräm:
75 g smör, rumsvarmt
3 1/2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker

Annons

Fyllning:
1 dl hallonmarmelad

Lägg smör och mjöl i en matberedare och kör tills det blir smuligt. Tillsätt socker och äggula. Mixa till en deg, tillsätt eventuellt lite kallt vatten om det behövs.

Dela degen i två bitar, plasta in och lägg i kylen i 30 minuter.
Sätt ugnen på 175 grader. Kavla ut båda bitarna på mjölat bakbord, 4-5 mm tjockt.
Stansa ut rundlar cirka 5 cm i diameter och ta sedan ut ett mindre hål i mitten på hälften av kakorna.

Lägg kakorna på plåt med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen cirka 9-11 minuter, till de börjar få färg. Låt svalna på plåten.

Rör smöret mjukt smidigt och vispa sedan ner vaniljsocker och florsocker. Vispa till en slät kräm.

Bred ut ett tunt lager smörkräm på alla bottenkakor. Lägg sedan en liten klick marmelad ovanpå och bred ut den litegrann. Tryck fast kakorna med hål i som överdelar.

Recept av Ylva Porsklev
Foto Emma Eriksson

Hallongrottor

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons