Dilldoftande skaldjurspaj

Skaldjurspaj med avokadoröra
En paj kommer lastad med läckra räkor och kräftstjärtar. Laga sommarens godaste paj med ost, dill, skaldjur och krämig avokadoröra. Så fräscht en varm sommardag!
Annons
Skaldjurspaj med avokadoröra
Klicken med avokadoröra lyfter denna läckra paj till nya höjder. Mums! Foto: Anders Norrsell

Recept  skaldjurspaj med avokadokräm

4 port

Pajdeg
3 dl vetemjöl
125 g smör
1 dl hackad dill
2 msk iskallt vatten

Fyllning
2 schalottenlökar
1 msk smör
3 ägg
150 g riven västerbottensost
3 dl matlagningsgrädde
2 msk tomatpuré
1 dl hackad dill
100 g skalade räkor
100 g kräftstjärtar

Annons

Avokadokräm
1 mjuk avokado
rivet skal och saft av 1 lime

Garnering
lime
1 kvist dill

Ugn 200°

 

Gör så här

1. Pajdeg: Arbeta ihop mjöl, smör, dill och vatten till en deg. Tryck ut degen i en pajform. Nagga botten med en gaffel. Ställ kallt 30 min.

2. Fyllning: Skala och finhacka löken, stek den glansig i smör. Rör samman ägg, ost, grädde, tomatpuré och dill, häll blandningen i pajskalet. Tillaga i ugn ca 30 min.

3. Avokadokräm: Skala och kärna ur avokadon. Mixa avokadon med limesaft och -skal.

4. Toppa pajen med räkor, kräftstjärtar och avokadokräm. Garnera med limeklyftor och dill.

 

Läs mer:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons