Skånsk äppelkaka i portionsform

skansk-applekaka-recept
Enkelt recept på hemgjord skånsk äppelkaka eller äppelpaj med kavring, äppelkompott och kanel som du lagar i portionsform.
Annons
skansk-applekaka-recept
Skånsk äppelkaka är perfekt att göra i portionsform.

Skånsk äppelkaka – recept

• 6 pers

5 skivor kavring, ca 3 dl smulor
2 dl ströbröd
125 g smör
1 dl farinsocker, brunt
7 äpplen
1 dl strösocker
3 kanelstänger
4 msk äppeljuice- koncentrat
175 g smör

Annons

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Mixa kavring i matberedare till smulor. Ta fram en stekpanna och stek kavringsmul, ströbröd, smör och farinsocker så att det får en lite mörkare färg och något knäckig smak.
3. Skala äpplena och kärna ur dem. Skär i mindre bitar och koka ihop tillsammans med socker, kanelstänger och äppeljuicekoncentrat.
4. Smöra 6 ugnsfasta portionsformar och fördela brödsmul i botten, varva sedan med smör och äppelkompott.
5. Avsluta med kavringsmul och en smörklick på toppen. Grädda ca 25 minuter tills de har fått fin färg. Servera med en klick vaniljsås.

Av Louise Bondebjer
Bild: Sophie Håkansson

Läs också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons