Smakrik lövbiffsbowl – recept

Smakrik lövbiffsbowl – recept
Lövbiff är suveränt läcker snabbmat! På ett kick fixar du den här smarriga bowlen med kött i härlig marinad. Hittar du inte romanesco, välj broccoli eller blomkål.
Annons
Lövbiffsbowl - klart på en halvtimme.

Smarrig lövbiffsbowl med asiatiska smaker. Foto: Olof Abrahamsson

Smakrik biffbowl – recept

4 portioner
30 minuter

Ingredienser:
4 skivor lövbiff, ca 500 g
2 morötter
1 purjolök
1 röd paprika
4–5 salladslökar
1 röd pepparfrukt
1/2 huvud romanesco (korsning av broccoli och blomkål)
olja till stekning
ca 150 g nudlar

Annons

Marinad:
1 dl sesamolja
1/2 dl honung
2 msk sojamarinad
2 msk sambal oelek (indonesisk kryddpasta)
1/2 pressad lime
2 fint rivna vitlöksklyftor
salt och peppar
2–3 msk sesamfrön

Garnering:
rödbetsgroddar
4 äggulor

Annons

1. Blanda marinaden. Strimla köttet, lägg i för marinering medan övrigt förbereds.
2. Ansa grönsakerna och strimla dem fint på längden. Bryt romanescon i små buketter. Stek grönsakerna hastigt med lite olja i en panna. Krydda med salt och peppar.
3. Koka nudlarna enl anvisn på förp. Låt rinna av, ringla över lite olja och blanda lätt.
4. Sila marinaden från köttet men spara den. Stek strimlorna hastigt, bara så att de blir precis brynta.
5. Fördela grönsaker, nudlar och kött i skålar. Häll mari- naden i pannan för ett uppkok.
6. Skeda den heta marinader över skålarna, strö över rödbetsgroddar, sätt en äggula i sitt skal i varje. Servera genast.

strimlad biff

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons