Smakrik skördepaj

Smakrik skördepaj
Skördetid är njutningstid. Med morötter, lök och sugar snaps lagar du till en krämig och läcker paj.
Annons
Krämig och god skördepaj – mums!
En härlig mix av skördeklara grönsaker samsas i pajen. Foto: Pontus Ferneman

Recept på ljuvligt god skördepaj

4 port
Tid: 50 min

Botten:
3 dl vetemjöl
125 g kallt smör
1 äggula

Fyllning:
2 små morötter, skurna på längden
1 palsternacka, skuren på längden
5–7 sugar snaps
1/2 grön paprika
2 färska lökar
salt, peppar
1 litet knippe hackad timjan
75 g smakrik riven ost

Annons

Äggstanning:
3 ägg
2 1/2 dl gräddmjölk 50/50
2–3 krm provençalska örter

Gör så här

1. Blanda degen snabbt i en matberedare eller för hand tills den precis går ihop. Kavla ut degen efter formen, 27 cm i diam, och lägg i. Ställ kallt i kyl ca 30 min.

2. Ansa grönsakerna och skär i mindre bitar. Fräs allt i en stor panna, krydda med salt, peppar och hackad timjan.

3. Nagga pajskalet och förgrädda i 200° ca 10 min. Ta ut och fördela grönsaker, hackad timjan, riven ost över. Vispa äggstanningen, krydda med salt, peppar och provençalska örter. Häll över grönsakerna, grädda i 200° ca 35 min eller tills äggstanningen stelnat och fått fin färg.

Läcker ost- och baconpaj.

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons