Smarriga chokladfyllda stjärngömmor – recept

Smarriga chokladfyllda stjärngömmor – recept
Baka härligt spröda formar och fyll dem med en krämig choklad. Fikagott de luxe!
Annons
Chokladfyllda formar – sprött och krämigt i samma tugga.
Ta fram pepparkaksmåtten och gör stjärnorgoda kakor. Foto: Olof Abrahamsson

Chokladfyllda stjärngömmor – recept

15 stycken
1 timme

Bottnar:
3 dl vetemjöl
1/2 dl majsstärkelse
1 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
150 g smör
2 msk ljus sirap

Fyllning:
1 dl vispgrädde
1/2 dl mjölk
150 g hackad mörk choklad
1 äggula, rumstempererad

Annons

Gör så här:
1. Bottnar: Blanda snabbt degen i en matberedare eller för hand. Forma en rulle och dela i bitar. Tumma 2/3 av degen i folieformar, nagga och sätt in dem i kyl, ca 15 minuter. Sätt ugnen på 200°.
2. Kavla ut resterande deg och tryck ut stjärnor, hjärtan eller andra dekorationer med mått i lämplig storlek. De ska inte vara större än folieformarnas diameter. Lägg dem på bakpappersklädd plåt.
3. Grädda formarna i 8–10 minuter, figurerna i ca 4 minuter.
4. Fyllning: Koka upp grädde och mjölk i en kastrull, dra kastrullen från värmen och rör ner hackad choklad tills allt har löst sig. Kyl fyllningen. Vispa den sedan porös med äggulan. Fördela fyllningen i formarna, lägg på locken.
5. Kakorna är godast nybakade, men kan förvaras i frys och tas upp efter hand.

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons