Smördegsflan med chevre och kantareller

Smördegsflan med chevre
Bjud på paj på nytt sätt! Läcker smördegsflan toppat med kantareller, chevre och valnötter.
Annons

Smördegsflan med chevre

Smördegsflan med chevre och kantareller

4 personer
1 stor smördegsplatta, 250 g
1 ägg
4 schalottenlökar
2 msk smör
200 g kantareller
50 g valnötter
2 kvistar persilja
2 msk hackad rosmarin
100 g chèvre

Annons

1. Sätt ugnen på 200°. Lägg ut smördegsplattan på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Vik in kanten, pensla med ägg.
2. Hacka schalottenlöken. Stek den i smör tillsammans med kantarellerna.
3. Stick några hål i smördegen med en gaffel, häll över kantarellröran. Tillsätt valnötterna och hacka en kvist av persiljan och rosmarinen, strö över. Skär chèvre i halvcentimetertjocka skivor och lägg på.
4. Ställ in i ugnen i ca 10–12 minuter tills smördegen fått fin färg. Strö över resten av persiljan.

Annons

Recept: Janet Gustavsson
Foto: Pontus Ferneman

Prova också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Tävla med Maud!

ANNONS

Tävla med Maud Onnermark!

Läs mer och tävla här!

Dela på:

Annons