Smördegsflan med chevre och kantareller
4 personer
1 stor smördegsplatta, 250 g
1 ägg
4 schalottenlökar
2 msk smör
200 g kantareller
50 g valnötter
2 kvistar persilja
2 msk hackad rosmarin
100 g chèvre
1. Sätt ugnen på 200°. Lägg ut smördegsplattan på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Vik in kanten, pensla med ägg.
2. Hacka schalottenlöken. Stek den i smör tillsammans med kantarellerna.
3. Stick några hål i smördegen med en gaffel, häll över kantarellröran. Tillsätt valnötterna och hacka en kvist av persiljan och rosmarinen, strö över. Skär chèvre i halvcentimetertjocka skivor och lägg på.
4. Ställ in i ugnen i ca 10–12 minuter tills smördegen fått fin färg. Strö över resten av persiljan.
Recept: Janet Gustavsson
Foto: Pontus Ferneman