Smördegsflan med italienska smaker

Smördegsflan med italienska smaker
Köp en rulle färdig smördeg och toppa med godsaker som skinka, färskost, tomater och färska örter.
Annons

Smördegsflarn med italienska smaker
6 bufféportioner
1 rulle kyld smördeg
1 ägg
Topping:
150 g mascarpone, italiensk färskost
1 dl crème fraiche
½ dl klippt gräslök
1 rödlök
200 g cocktailtomater
10 basilikablad
2 msk olivolja
100–150 g kallrökt skinka av valfri sort
Garnering:
basilika
flingsalt

Annons

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Rulla ut smördegen på en plåt med bakplåtspapper. Vik upp en kant runt hela smördegen och tryck till så att det blir stadigt. Nagga med en gaffel. Pensla med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen, ca 15 minuter. Låt kallna.
3. Topping: Blanda mascarpone, crème fraiche och gräslök. Bred ut detta på smördegen. Skala och finhacka löken. Halvera tomaterna. Strimla basilikan. Blanda lök, tomat, basilika och olja i en skål.
4. Vid servering: Fördela tomatsalladen på smördegen och lägg skinkan ovanpå. Garnera med basilikablad och strö på flingsalt.

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Prova också:

 

 

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Kommentarer till “Smördegsflan med italienska smaker”

  1. Susanne sundqvist skriver: 16 maj, 2019

    Gjorde denna och bjöd mina kollegor idag och vilken succé. Fick dela receptet 3 gånger.


Annons
Annons
Annons
Annons