Smörgåstårta
 med smak av Italien

Smörgåstårta
 med smak av Italien
Salami, fetaost, lufttorkad skinka, oliver och melon – så många godsaker i en och samma tårta!
Annons

 

Smörgåstårta med smak av Italien
10 bitar
1 1/2 förp jubileumskaka, 3 dubbla
Fyllning 1:
1 burk kronärtskockshjärtan, 390 g
8 soltorkade tomater i olja
20 g rucola
2 dl crème fraiche
salt och peppar
Fyllning 2:
75 g mild salami
200 g färskost
150 g fetaost
3 msk pesto
Garnering:
250 g kvarg, 10 %
2 dl crème fraiche
20 g rucola
150 g lufttorkad skinka i tunna skivor
50 g salami
1/2 dl svarta oliver
100 g körsbärstomater
125 g minimozzarella
1 melonklyfta
basilika
pinjenötter

Annons

1. Fyllning 1: Låt kronärtskockorna rinna av. Finhacka dem samt tomater och rucola, blanda med crème fraiche. Salta och peppra.
2. Fyllning 2: Finhacka salamin. Blanda färskost, smulad fetaost och pesto. Rör ner salamin. Peppra.
3. Vik ut en brödkaka så att det blir en rund botten. Bred på fyllning 1. Lägg på nästa botten. Bred på fyllning 2. Avsluta med den sista bottnen.
4. Garnering: Blanda kvarg och crème fraiche. Bred detta runt om och ovanpå tårtan. Tryck fast rucola på kanten. Garnera med skinka som är rullad till rosor, salami, oliver, tomater, mozzarella, melon, basilika och pinjenötter.

Recept: Kerstin Svensson
Foto: Olof Abrahamsson

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons