Smörgåstårta med läcker ostfyllning

Smörgåstårta
Salt bacon och söt ananas tillsammans med smakrik ost och bär ger spännande smak åt denna goda smörgåstårta.
Annons

Smörgåstårta
Ca 8 personer
8 skivor ljusa landgångsbröd
smör

Fyllning 1:
200 g färskost
1 dl crème fraiche
140 g grovt riven ädelost
3 msk finhackad persilja
140 g stekt, klippt bacon

Fyllning 2:
100 g färskost
1 dl hårt vispad crème fraiche
1 1/2 dl riven, lagrad Västerbottensost
1 dl lätt avrunnen ananaskross

Annons

Garnering:
1 ask kesella
1/2 dl majonnäs
1 ask finklippt krasse
1/2 röd, fintärnad paprika
1/2 gul, fintärnad paprika
200 g skivad ädelost
10–12 halverade jordgubbar
10 melonklyftor från 1/2 melon, gärna orange Cantaloupemelon
mynta eller citronmeliss

Skär bort kanterna på brödet och bred smör på hälften av dem.
Blanda ihop fyllning 1. Lägg 2 brödskivor i rad på ett fat och bred på hälften av fyllningen. Täck med 2 nya brödskivor och bred ut resten av fyllningen.
Lägg på 2 nya brödskivor. Blanda ingredienserna till fyllning 2 och bred på den. Lägg på de sista brödskivorna.
Blanda kesella, majonnäs och klippt krasse, bred blandningen ovanpå smörgåstårtan och runt kanterna. Tryck fast paprikan runt tårtans kanter. Garnera med ädelost, jordgubbar, melonklyftor och kryddgrönt.

Recept: Bitte Eson Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons