Smörgåstårta med lax och räkor

Smörgåstårta med lax och räkor
En smörgåstårta med lax och räkor gör garanterat succé på vilket festbord som helst!
Annons

Smörgåstårta med lax och räkor
4 bitar
4 landgångsbröd
Fyllning 1:
200 g varmrökt lax
2 dl crème fraiche
1 msk pressad citronsaft
1 1/2 dl gröna ärter
salt och peppar
Fyllning 2:
2 ägg, hårdkokta
1 dl majonnäs
2 msk hackad dill
salt och peppar
Garnering:
100 g färskost
1 dl crème fraiche
1/2 dl hackad dill
150 g kallrökt lax
300 g räkor med skal (125 g skalad vikt)
½ gurka, skivad
½ citron
dill
3 ägg, hårdkokta

Annons

1. Fyllning 1: Mosa laxen och blanda den med crème fraiche, citronsaft och ärter. Smaka av med salt och peppar.
2. Fyllning 2: Skala och finhacka äggen. Blanda ägg, majonnäs och dill. Smaka av med salt och peppar.
3. Bred hälften av fyllning 1 på ett bröd och lägg på nästa bröd. Bred på fyllning 2 och lägg på en brödskiva. Bred på resten av fyllning 1 och avsluta med sista brödskivan.
4. Garnering: Rör ihop färskost, crème fraiche och dill och bred runt om och ovanpå. Garnera med lax, räkor, gurka, citron och dill. Lägg äggklyftor runt om tårtan.

Recept: Kerstin Svensson
Foto: Olof Abrahamsson

 

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons