Ståtlig smörgåstårta med räkor

Ståtlig smörgåstårta med räkor
Denna vackra räktårta garnerad med ärtskott smakar lika bra som den ser ut!
Annons
Ärtskott pryder den vackra tårtan. Foto: Christina Uhlin

Recept: Ståtlig smörgåstårta med räkor

Tips!
Hönökaka är ett sött bröd och passar utmärkt till denna saltstänkta räkfyllning. Fyllningen och topping- krämen är beräknat på just fem halvor hönökakor!

Annons

Portioner: 8 port
Tid: 1 tim 30 min

5 halvor hönökaka

Räkröra

  • 1 rödlök
  • 500 g skalade räkor, ev frysta och tinade
  • 3 dl gräddfil
  • 2 dl crème fraiche
  • 1/2 dl kaviar, typ Kalles
  • 1/2 dl hackad dill
  • salt och peppar

Toppingkräm

  • 2 dl crème fraiche
  • 3 dl majonnäs

Garnering

  • 80 g röd rom
  • 1/4 gurka
  • 1/2 ask ärtskott
  • 4 kokta ägg
  • 150 g skalade räkor
  • 1 msk hackad dill
  • skalstrimlor av 1 citron
Annons

Så här lagar du ståtlig smörgåstårta med räkor:

  1. Räkröra: Skala och hacka rödlöken. Krama ur räkorna. Blanda med resterande ingredienser till röran.
  2. Fördela räkröran på fyra av de fem halvorna hönökaka. Toppa med den femte hönökakan.
  3. Toppingkräm: Rör ihop alla ingredienserna, bred ovanpå och runt om tårtan.
  4. Bred ut rommen på toppen. Skär gurkan i halvmånar och lägg ovanpå tårtan. Sätt ärtskotten runt om på kanterna. Halvera äggen och lägg intill gurkan. Lägg räkorna i mitten. Toppa med hackad dill och citronskal.

Av Sandra Palmqvist

Läs också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons