Smörrebröd med lax och pocherat ägg

Smörrebröd med kallrökt lax och ägg recept
Danska smörrebröd med lax och ägg är så gott. Perfekt att njuta av en fredagskväll!
Annons

Smörrebröd med kallrökt lax och ägg recept

Smörrebröd med kallrökt lax och ägg – recept

4 personer

smör
4 stora eller 8 små skivor rågbröd
100 g färskost, t ex Philadelphia
½ dl finriven färsk pepparrot
salladsblad
8 skivor kallrökt lax
4 pocherade ägg, se recept nedan
Garnering:
1 citron
dill
gräslök
ev gräslöksblommor

Annons

1. Bred smör på brödskivorna. Är skivorna små, lägg dem två och två bredvid varandra.
2. Blanda färskost och pepparrot. Forma blandningen till ägg med hjälp av en sked och lägg på brödskivorna. Det går även bra att breda ut röran på brödet.
3. Lägg på salladsblad och laxskivor. Toppa laxen med pocherat ägg och garnera med citron, dill, gräslök och eventuellt gräslöksblommor.

Pocherat ägg

4 personer

4 ägg
1 liter vatten
1 tsk ättiksprit, 12 %
1 krm salt

1. Koka upp vatten, ättika och salt i en traktörpanna. Sänk temperaturen så att det bara sjuder.
2. Knäck ner ett ägg i en kopp och låt det sedan försiktigt glida ner i vattnet. Låt sjuda i 3 minuter för rinnande gula eller 4 minuter för krämig gula. Ta upp med hålslev.

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Prova också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons