Smulpaj med bär och kolasås

Smulpaj med bär och kolasås
Plocka fram finglasen och fyll dem knapriga smulor av smuldeg, hallon, blåbär och en smarrig kolasås!
Annons


4 portioner 
2 1/2 dl vetemjöl
1 dl strösocker eller rörsocker
1 msk vaniljsocker
125 g smör
Fyllning:
250 g vaniljkvarg
1/2 burk dulce de leche, kolasås på burk
150 g hallon
150 g blåbär
Garnering:
hallon
blåbär
citronmeliss eller mynta

Annons

1. Sätt ugnen på 175°.
2.Blanda mjöl, socker, vaniljsocker och kallt smör skuret i kuber till en smulig massa.  Låt smulorna vila i frysen, ca 30 minuter. Fördela smulorna i en långpanna med bakplåtspapper i botten. Grädda mitt i ugnen, 12–15 minuter. Vänd smulorna efter halva tiden. Låt svalna.
3. Fyllning: Rör kvargen mjuk och smidig.  Rör dulce de lechen mjuk och smidig.
4. Lägg lite pajsmulor i botten på glasen. Varva bär, kvarg, kolasås och smulor. Avsluta med bär. Toppa med kvarg på ena sidan och strö över pajsmulor. Garnera med citronmeliss.

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons