Smulpaj med bär och vit choklad

Smulpaj med bär och vit choklad
Välj ditt favoritbär. Gör en smuldeg och lägg i lite hackad vit choklad. Och vips har du bakat världens godaste paj!
Annons

4 portioner
2 dl vetemjöl
2 dl havregryn
¾ dl strösocker
100 g kylskåpskallt smör
100 g vit choklad
Fyllning:
4 msk strösocker
1–1 1/2 msk potatismjöl
1/2 l valfria bär, t ex blåbär, hallon, jordgubbar och lite vinbär
Garnering:
valfria bär, t ex hallon, blåbär och röda vinbär
citronmeliss eller mynta
Servering:  
vaniljsås, vispgrädde eller glass

Annons

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Blanda mjöl, havre, socker och kallt smör skuret i kuber till en smulig massa.  Hacka chokladen grovt och blanda med smulorna.
3. Fyllning: Blanda socker och potatismjöl. Vänd ner bären. Fördela bären i en smord pajform, ca 24 cm i diameter.
4. Strö över smulorna.  Grädda i nedre delen av ugnen tills pajen fått fin färg, ca 25 minuter.  Garnera med bär och citronmeliss. Servera med vaniljsås, vispad grädde eller glass.

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Prova också:

Hallonsorbet med smulad maräng

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons