Smulpaj med hallon och vinbär

Smulpaj med hallon och vinbär recept
En gnutta ingefära i smuldegen lyfter den här bärpajen till nya höjder!
Annons
Smulpaj med hallon och vinbär recept
Med rena havregryn kan denna paj göras helt glutenfri.

Smulpaj med hallon och röda vinbär

6–8 personer

Smuldeg:
150 g smör eller margarin
1 dl strösocker
½ dl rörsocker
½ dl vispgrädde
½ dl ljus sirap
2 dl mandelmjöl
4 dl havregryn (ev glutenfria)
1 ½ msk färskriven ingefära
Fyllning:
300 g hallon
200 g repade röda vinbär
3 msk strösocker
3 msk maizena majsstärkelse
Garnering:
siktat florsocker
vinbär och hallon
kryddgrönt
Servering:
vaniljsås eller vaniljvisp

Annons
Annons

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Smuldeg: Smält matfettet och rör samman med de övriga ingredienserna.
3. Fyllning: Blanda bären med socker och maizena.
4. Fördela bären i en smord ugnsfast form, 24–26 cm i diameter. Fördela pajdegen ovanpå.
5. Grädda pajen strax under ugnens mitt, 20–25 minuter. Garnera med florsocker, bär och kryddgrönt. Servera med vaniljsås eller vaniljvisp.

Annons

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons