Smulpaj på grillen

Smulpaj på grillen
Annons

grilladpaj

Smulpaj med bär

● 4 pers ● 30 min

4 folieark, ca 40×40 cm
400 g blandade frysta eller färska bär
3/4 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 dl socker
1/2 dl hackad mörk choklad
1/2 dl flagad hackad mandel
75 g smör
2 msk florsocker

Servering

färska bär
vaniljsås eller vaniljglass

Annons

1. Forma foliearken till fyra skålar. Tina bären och fördela dem i folieformarna.

2. Blanda vetemjöl, havregryn, socker, choklad, mandel och smör. Arbeta ihop till en smulig deg och fördela ovanpå bären. Pudra florsocker över och ställ på grillen med indirekt glöd. Lägg på locket till grillen och låt smulpajerna bakas i ca 15 minuter eller tills bären börjar småputtra.

Annons

3. Garnera med färska bär och servera med vaniljsås eller en kula vaniljglass.

Av Jan-Erik Hagbohm  Bild: Ralph Månsson

Fler desserter på grillen

 

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons