Snabb laxpasta i enkel vinsås

Snabb laxpasta i enkel vinsås
Släng ihop en snabb och god laxpasta med en smakrik vitvinssås och servera med späda grönsaker!
Annons
En fräsch laxpasta med en enkel vitvinssås slänger du ihop på 30 minuter.

Recept: Snabb laxpasta i enkel vinsås

Portioner: 4 pers
Tid: 30 min

  • 600 g lax
  • salt och peppar
  • olivolja till stekning
  • ca 300 g bred lång pasta
  • 3 späda morötter
  • 4 salladslökar
  • 65 g färsk späd bladspenat
  • 150 g gröna ärter
  • 1 knippe dill

Sås

  • 1 msk finhackad gul lök
  • 1 dl vitt vin
  • ½ fiskbuljongtärning
  • 2 tsk koncentrerad hummerfond
  • 3 dl grädde

Så här lagar du snabb laxpasta i enkel vinsås:

  1. Skär laxen i bitar, ca 4×4 cm, och krydda runtom med salt och peppar.
  2. Sås: Koka ihop ingredienserna till såsen tills den börjar tjockna något. Det tar 10–15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  3. Koka pastan al dente enligt anvisningarna på paketet. Spola den kall.
  4. Skala morötterna och skär dem och löken i tunna strimlor.
  5. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek laxen runtom tills bitarna får en fin stekyta. Ta upp laxen och håll varm.
  6. Häll på lite mer olivolja i pannan och lägg i grönsakerna och dillvippor och vänd runt på medelvärme. Lägg i pastan och låt den bli varm. Vänd sist försiktigt ner laxbitarna. Servera med såsen.

Av Jan-Erik Hagbohm
Bild: Fredrik Ödman

Annons

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons