Snabbfixat – kokt torsk med ägg- och persiljesås – recept

Snabbfixat – kokt torsk med ägg- och persiljesås – recept
Bästa husmanskosten – enkelt och snabbt! Bjud på kokt torsk med ägg- och persiljesås på mammas vis. Klart på bara 20 minuter.
Annons
Efterlängtad husmanskost - klart på bara 20 minuter. Kokt torsk med äggsås.
Servera den kokta torsken med äggsås och gröna ärter. Foto: Kent Jardhammar

Kokt torsk med ägg- och persiljesås – recept

4 portioner
20 minuter

Ingredienser:
500 g torskfilé
1 tsk salt

Sås:
3 dl mjölk
1 dl fiskbuljong
2 msk vetemjöl
1/2 tsk salt
2 krm malen vitpeppar
2 hårdkokta hackade ägg
1/2 knippe hackad persilja

Annons

Gör så här:
1. Sjud torsken i saltat vatten under lock några min tills fisken är vit.
2. Vispa ihop mjölk, fiskbuljong och mjöl i en kastrull. Koka upp under omrörning och sjud sen 5 min. Salta och peppra. Blanda ner ägg och persilja.
3. Lägg fisken på ett fat. Häll över såsen. Servera med kokt potatis och gröna ärter.

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons