Snabbinlagda rotfrukter i senapslag

Snabbinlagda rotfrukter i senapslag
Snabbinlagda rotfrukter i en smakrik senapslag är ett gott och enkelt tillbehör. Gott till både kött, fisk och fågel!
Annons

Snabbinlagda rotfrukter i senapslag

Snabbinlagda rotfrukter i senapslag

Skala 250 g morötter, 150 g kålrot och 350 g polka- eller gulbetor och skär dem i ca 2 cm stora tärningar. Koka rotfrukterna i lättsaltat vatten, 7–10 minuter. De ska vara lite mjuka. Häll av vattnet. Lägg dem i kallt vatten tills de har kallnat helt. Låt rinna av i durkslag.
Koka upp 1 dl ättiksprit (12 %), 2 dl strösocker, 3 dl vatten, ½ tsk salt, knappt 1 tsk gula senapsfrön och 1–2 lagerblad till en lag. Låt svalna. Lägg rotfrukterna i rengjorda glasburkar och häll i lagen. Förslut genast och förvara i kylen. Inläggningen håller sig i flera månader i kylen.

Annons

Recept: Bitte E:son Forsberg
Bild: Anders Norrsell

Prova också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons