Snabblagade ostfyllda färsbiffar – recept

Snabblagade ostfyllda färsbiffar – recept
Festa på färsbiffar med läcker getostfyllning. Servera med ljuvlig fransk örtsås kryddad med lite curry. Både helggott och vardagsmums.
Annons
Ostfyllda färsbiffar – perfekt till både vardag och fest.
Getosten ger färsbiffarna läcker smak. Foto: Lisa Björner

Getostfyllda färsbiffar med fransk sås – recept

4 portioner
30 min

Ingredienser:
1 dl havregryn
1 msk potatismjöl
3/4 dl vatten
500 g nötfärs
1 ägg
1 tsk salt
2 krm vitpeppar
100 g chèvreost (getost)
2 msk smör

Annons
Annons

Sås:
1 hackad vitlöksklyfta
2 msk smör
2 msk vetemjöl
3 dl sky och vatten
2 msk kalvfond
1 dl grädde
1 tsk torkad rosmarin, timjan och dragon
1 tsk sambal oelek
1 tsk tomatpuré
1 tsk curry
1 citronklyfta, pressad
1/2 tsk salt

Gör så här:
1. Blanda havregryn, potatismjöl och vatten. Låt det svälla ca 10 min. Blanda i färs, ägg, salt och peppar. Forma 8 biffar och tryck in en bit chèvre i varje.
2. Stek biffarna i stekpannan i smör till fin färg. Efterstek i ca 10 min tills de är genomstekta. Skölj ur stekpannan med lite vatten och spara skyn.
3. Fräs vitlöken i smör i en kastrull, blanda ner mjölet. Späd med sky och vatten, tillsätt fond och grädde. Koka upp och sjud såsen i 5 min. Tillsätt örtkryddor, sambal, tomatpuré, curry, citronsaft och salt. Häll såsen över biffarna och värm.
4. Servera biffarna med ugnsstekt potatis, gröna bönor, gelé och cornichoner (små gurkor).

Annons
Supergott med tacostuk – avokadofyllda färsbiffar. Foto: Lisa Björner

Mer recept och inspiration från allas.se:

Tävla med Maud!

ANNONS

Tävla med Maud Onnermark!

Läs mer och tävla här!

Dela på:

Annons