Snabblagade ostfyllda färsbiffar – recept

Snabblagade ostfyllda färsbiffar – recept
Festa på färsbiffar med läcker getostfyllning. Servera med ljuvlig fransk örtsås kryddad med lite curry. Både helggott och vardagsmums.
Annons
Ostfyllda färsbiffar – perfekt till både vardag och fest.
Getosten ger färsbiffarna läcker smak. Foto: Lisa Björner

Getostfyllda färsbiffar med fransk sås – recept

4 portioner
30 min

Ingredienser:
1 dl havregryn
1 msk potatismjöl
3/4 dl vatten
500 g nötfärs
1 ägg
1 tsk salt
2 krm vitpeppar
100 g chèvreost (getost)
2 msk smör

Annons

Sås:
1 hackad vitlöksklyfta
2 msk smör
2 msk vetemjöl
3 dl sky och vatten
2 msk kalvfond
1 dl grädde
1 tsk torkad rosmarin, timjan och dragon
1 tsk sambal oelek
1 tsk tomatpuré
1 tsk curry
1 citronklyfta, pressad
1/2 tsk salt

Gör så här:
1. Blanda havregryn, potatismjöl och vatten. Låt det svälla ca 10 min. Blanda i färs, ägg, salt och peppar. Forma 8 biffar och tryck in en bit chèvre i varje.
2. Stek biffarna i stekpannan i smör till fin färg. Efterstek i ca 10 min tills de är genomstekta. Skölj ur stekpannan med lite vatten och spara skyn.
3. Fräs vitlöken i smör i en kastrull, blanda ner mjölet. Späd med sky och vatten, tillsätt fond och grädde. Koka upp och sjud såsen i 5 min. Tillsätt örtkryddor, sambal, tomatpuré, curry, citronsaft och salt. Häll såsen över biffarna och värm.
4. Servera biffarna med ugnsstekt potatis, gröna bönor, gelé och cornichoner (små gurkor).

Supergott med tacostuk – avokadofyllda färsbiffar. Foto: Lisa Björner

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons