Snabblagat – lyxig pasta med räkor – recept

Snabblagat – lyxig pasta med räkor – recept
Fixa festgod pasta på en halvtimme! Gör en härlig pastasås med egen räkfond som du fixar på fem minuter. Fyll på med svamp, purjo och sockerärtor. Toppa med nyskalade räkor! Lyx!
Annons
Räklyx med pasta och krämig sås toppad med parmesanost.
Lättlagat och festligt med räkor och pasta. Foto: Olof Abrahamsson

Pasta med räktopp – recept

4 portioner
30 minuter

Ingredienser
1 kg räkor
smör till stekning
4 dl torrt vitt vin
250 g champinjoner
150 g sockerärter
1 liten purjolök
2 dl crème fraiche
salt och peppar
4 port pasta, pappardelle
parmesanost

Annons

Garnering
ärtskott

Gör så här
1. Skala räkorna. Spara skalet och fräs med en klick smör. Häll på vin och låt det puttra samman i ca 5 minuter. Sila ifrån buljongen och släng skalen.
2. Ansa och kvarta champinjonerna. Strimla sockerärterna och purjolöken. Fräs svamp och purjolök mjuka i smör, tillsätt räkbuljongen. Rör ner crème fraiche och låt puttra samman så att det reduceras till en smakrik sås. Lägg i sockerärterna mot slutet av kokningen så de behåller sin spänst och gröna färg. Smaka av med salt och peppar.
3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Blanda den nykokta pastan med räkor och sås. Servera genast. Riv rikligt med parmesanost över.

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons